فاطمه اشدری
مدیرانجمن خيريه حمايت از بيماران كليوی استان قزوين قائم مقام : سید کمال الدین هاشمیان
خزانه دار : سید حسین هاشمیان يا من اسمه دواء و ذكره شفاء
بسمه تعالي خدا را شاكريم كه در راهي قدم گذاشته ايم كه پاكترين و بي رياترين احساسات و عواطف به همنوع را در طبقات و لايه هاي مختلف جامعه شاهديم و در مسيري سير مي كنيم كه به دور از شائبه هاي نفساني عشق و دوستي و عاطفه ورزيده را به تماشا نشسته ايم.
انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي چه خدماتي انجام ميدهد .
انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي با كمك هاي بي دريغ شما عزيزان و خيرين محترم توانسته است خدمات ذيل را جهت كاستن از مشكلات و معظلات بيماران كليوي انجامدهد انشاءالله در آينده و با مشاركت بيشتر آحاد مردمي و حمايت سازمانها و نهادهای مختلف بتوانيم آنچه كه حق مطلب است ادا نموده و قدمهاي بهتري را در اين زمينه برداريم
پرداخت نصف يا كل هزينه فرانشيز دارويي بيماران دياليزي كه اغلب بهاي آمپول اپركس واريتر پوتين مي باشد.
پرداخت قسمتي از هزينه هاي دارويي بيمارن پيوندي كه اغلب بهاي قرصهاي گران قيمت سانديمون و سلي پست است. پرداخت هزينه هاي آزمايشگاهي مانند: آزمايش خون - سنوگرافي راديو گرافي و بيماران …بيماران دياليزي و پيوندي و حتي بيماران موردي كه ازوضعيت نامناسب مالي برخوردارند.
پرداخت هزينه اياب و ذهاب بيماران دياليزي به مراكز دياليز . پرداخت هزينه اياب و ذهاب بيماران مختلف كليوي جهت حضور جهت حضور در مطب پزشكان متخصص و فوق تخصص كليه در مركز يا شهرستانهاي هم جوار .
تهيه مواد غذايي از قبيل برنج ، روغن و مرغ به صورت غير همگن .
تهيه نوشت افزار و لوازم التحرير در ابتداي سال تحصيلي .
برگزاري اردوهاي تفريحي و زيارتي براي بيماران دياليزي .
كارسازي و مهيا كردن فرصتهاي دريافت وام از شعب بانكها و صندوق هاي قرض الحسنه.
انجم مشاوره و مدد كاري بيماران و خانواده هاي آنان و حمايت معنوي از ايشان .
خدمات انجمن براي عموم مردم و همشهريان عزيز .
انجمن خيريه حمايت ازبيماران كليوي شهر استان قزوين در كنار وظايف اصلي فوق الذكر خدمات ديگري را نيز به صورت ذيل جهت عموم افراد و شهروندان محترم انجام مي دهد كه شامل همه همشهريان محترم مي گردد.
پاسخگويي و مشاوره به همشهريان محترم در خصوص پيشگيري و درمان بيماريهاي كليه . انجام مراحل اداري و قانوني جهت اهداء كليه و تشكيل بانك اطلاعاتي از افراد اهدا كننده و همچنين بيماران نيازمند دريافت كليه در سطح استان .
صدور كارت اهدا عضو بعد از مرگ مغزي براي افراديكه تمايل به اين عمل نيك و خداپسندانه دارند . هدايت و مشاوره و همچنين معرفي افراد مبتلا به مسائل اعتياد آور به مراكز بهزيستي قزوين و پشتيباني از آنها براي ترك كامل تا بازگشت آنان به آغوش گرم خانواده .
مردم به چه روشهايي مي توانند به انجمن كمك نمايند ؟
شايان ذكر است كه كمك هاي مردمي و افراد خيربه سه طريق مي تواند در اختیار انجمن قرا كيرد . روش اول پرداخت از طریق درگاه الکترونیکی در سایت انجمن .روش دوم آبونه شدن افراد است كه ماهانه مبلغ دلخواهي كه تمايل دارند به انجمن كمك نمايند را اهدا مي كنند البته جمع آوري اين مبالغ توسط ياوران محترم انجمن صورت مي گيرد و اين كار مستلزم تكميل نمودن كارت آبونه در دفتر انجمن مي باشد . روش سوم واريزي مستقيم وجوه مالي به حسابهاي ذيل به نام انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي استان قزوين مي باشد.
وجوه و كمك هاي جمع آوري شده براي چه كساني و چگونه مصرف مي شود ؟
تمامي وجوه و مبالغ جمع آوري شده فقط براي بيماران کلیوی نیازمند استان قزوين و درسطح شهرستان هزينه میشود و همان گونه كه اشاره گرديد اين مبالغ نهايتاً در حساب هاي فوق به نام انجمن واريز و مديريت وجوه جمع آوري شده نيز توسط انجمن استان قزوين اعمال مي گردد .
آحاد مردم چگونه مي توانند از مشاوره پزشكي و تخصصي استفاده نمايند ؟
از همشهريان محترمي كه خواستار آشنايي بيشتر با مسائل مختلف مربوط به كليه هستند دعوت مي گردد كه با مراجعه به اين انجمن در جريان اين اطلاعات قرار گيرند .ضمناً مشاوره پزشكي و تخصصي اين انجمن گره گشاي مشكلات و معضلات بسياري از اين بيماران و عموم شهروندان خواهد بود. مسائل و مطالب قابل طرح و بحث بسيار زياد و طولاني بوده كه به علت كوتاه شدن سخن به همين مقدار بسنده مي نماييم
اهم اهداف انجمن طبق اساسنامه
اهداف و فعالیتها
آموزشی ، پیشگیری :
شناسانـــدن بیماریهای کلیه و راههای پیشگیــری از آن درراستای اعتقاد عملــی به «آموزش و پیشگیری، کم هزینه تر، آسانتر و مقدم بر درمان است در سطوح مختلف به منظور ارتقاءسطح بینش آحاد مردم از این بیماری و نیز بیماران و خانواده هایشان به منظور پذیرش، سازش و مقابله با آن همکاری، هماهنگی باسایر مراکز مطالعاتی ـ تحقیقاتی ـ آموزشی پزشکی در این زمینه با تبادل اطلاعات و تجربیات .
برنامههای فرهنگی – هنری – ورزشی :
پیگیری و تلاش در جهت فراهم نمودن تسهیلات و ایجاد امکانات و اجرای طرحها و برنامههای فرهنگی، هنری ، تبلیغی ارتباطی، سیاحتی ، زیارتی ، ورزشی ، تفریحی برای بیماران و خانواده هایشان و احیاناً کادر درمانی به منظور حفظ و بسط روحیه نشاط و شادابی و ارتقاء سطح بینش فرهنگی آنان در جهت پذیرش، سازش و مقابله بهتر با این بیماری.برگزاری کلاس های آموزشی و نیز معرفی بیماران و خانواده هایشان برای آموزش و یادگیری در کلاسهای آموزش فنی و حرفه ای ، هنری و … بمنظــور کسب تخصص و آمادگی برای اشتغال و خودکفائی.
بهداشتی ، دارویی و درمانی :
تلاش در جهت طرح، پی گیری و رفع مسایل و مشکلات بهداشتی، دارویی، درمانیبیمارانو بعضا” تأمین هزینههای دارویی – درمانی آنها به طور موردی و نیز تلاش در جهت تأمین بیمههای درمانی آنان و پیگیری و نظارت و حساسیت بر نحوه تولید، ورود، توزیع، از لحاظ نوع، کمیتو کیفیتداروهای مصرفی بیماران . سعی در جهت ایجاد امکانات و تسهیلات لازم به منظور پیوند کلیه بیماران دیالیزی به مثابه تنها راه حل قطعی بازگشت سلامتی نسبی آنان از طریق خویشاوندان یاغیرخویشاوندان داوطلب و پیوند از جسد پس از مرگ مغزی.
رفاهی ، حمایتی :
تلاش در جهت فراهم نمودن تسهیلات و امکانات رفاهی بیماران در حد توان با انجام فعالیتهای خدمات اجتماعیامدادی و نیکوکاری.بطور کلی طرح و پیگیری، انجام کلیه امور مربوط به بیماران کلیویو حل مسایل و مشکلات مبتلا به آنها چون مشکلات حقوقی، اداری، کاری و انجام مشاورهو راهنمایی در سایر مسائل مربوطه ونیز تعمیم و توسعه این خدمات به اقصی نقاط کشور.
آموزش و پیگیری :
با انتشار مجله شفا به عنوان سخنگوی انجمن و به تبع آن بیماران کلیوی در برگیرنده مسایل علمی ، پزشکی ، فرهنگی و اجتماعی به طور عام، به طرح و پیگیری مسایل و مشکلات درمانی ، حمایتی و آموزشی و … بیماران کلیوی به طور خاص و همچنین با تهیـه، انتشار و توزیع کتاب ها ، برگهها و نمایهها و نیز با شرکت و برگزاری کلاسها، طرحها و برنامههای آموزشی - پیشگیری،ارتباطی–تبلیغی به مناسبتها و موقعیتهای مختلف در منظرگاهها ومجامع گوناگون به آشنا ساختن بیماران و سایر اقشار از بیماریهای کلیه و راههای پیشگیری از آن و نیز معرفی انجمن و عملکرد آن پرداخته و میپردازد.از برنامههای دردست اقدام دراین زمینه ضمن تداوم وتوسعه این برنامهها وبروزآمد کردن آن انتشار ماهنامه شفا در کنار فصلنامه شفا وهمینطور گسترش و شمولیت بخشیدن به برنامههای آموزشی –پیشگیری باتبادل اطلاعات وتجربیات ونیزانجام مشاوره و ارائـــه راهنمایی هــای لازم میباشد.
پیگیری مسائل دارویی ، درمانی ، بیماران :
مبادرت به ایجاد و توسعه کمی و کیفی کلینیک شفا با برخورداری از اکثر بخشهای مورد نیاز بیماران شامل درمانگاه–رادیولوژی–آزمایشگاه ، بخشهای همودیالیز و دیالیز صفاقی و نفرولوژی- دندانپزشکی -قلب - رژیم درمانی و …نمود که بیمارانبادفترچهبیمه وکارت عضویت از خدمات رایگان آن برخوردارند و ضمن آن سایر اقشار نیز با تعرفههایی به مراتب کمتر از بیرون از خدمات آن منتفع هستند. علاوه برآن تلاش در جهت تأمین بیمه درمانی بیماران، پیگیری و تسهیل در جهت تهیه داروهای مورد استفاده بیماران و نظارت بر کیفیت بهتر آن و همچنین تأمین کمک هزینههای دارویی ـ درمانی بطور موردی در امر پیوند کلیهاز فراهم و ایجاد تسهیلات و امکانات، تبلیغ و تبیین، پذیرش، ثبت نام، هماهنگی و انجام آزمایشات و معرفی بیماران و دهندگان کلیه خودی، غیر خودی تا فراهم نمودن مقدمات عمل پیوند و پس ازآن مراقبتهای بعدی؛ بطور خلاصه همراهی بیمار در تمام مراحل (قبل، حین و بعد) پیوند و با مشارکت اساسی در حدود ۲۵۰۰۰ پیوند کلیه و همینطور در پیوند از جسد پس از مرگ مغزی از تبلیغ و تبیین و زمینه سازی بستر فرهنگی –اجتماعیآنتااخذمجوزهای شرعی و تلاش در جهت تصویب قانونی و مشارکت در تدوین آیین نامه اجرایی آن باضافه تهیه، انتشار و توزیع کتب، برگهها و نمایهها و شرکت و برگزاری برنامههای تبلیغی –ارتباطی،آموزشی واطلاع رسانی دررابطه باثبتنامو ارائه کارت ( اهداء عضو ) به مناسبتها وموقعیتهای مختلف در منظرگاهها و مجامع گوناگون است که پربارتر نمودن و شمولیت بخشیدن هر چه بیشتر این برنامه از لحاظ کمیت، کیفیت و تنوع و نوآوری و تهیه، انتشار و توزیع برگهها و نمایهها و اجرای طرح ها و برنامه های آموزشی – پیشگیری،تبلیغی –ارتباطی ونیز راه اندازی مجتمع فرهنگی - هنری - ورزشی برای بیماران کلیوی و خانواده هایشان و احیانا” کادر درمانی برای پرکردن بهینه اوقات فراغت و ایجاد روحیه نشاط، شادابی و سلامتی با توسعه برنامههای مزبور و برنامههای ورزشی برای بیماران وخانواده هایشان و شرکت در مسابقات پیوند اعضاء در درجه اول و سپس بیماران دیالیزی در درجه بعدی در سطح شهری –استانی - کشوری،منطقهایوجهانیومتعاقبآنایجادورزشگاهی اختصاصی برای بیماران و خانواده آنان.به طور کلی طرح، پیگیری و انجام کلیه امور مرتبط با بیماران کلیوی و حل و برخورد با مسائل و مشکلات مبتلا به آنها در سطوح و اشکال مختلف و نیز تعمیم، توسعه و گسترش این خدمات به اقصی نقاط کشور جهت بیماران کلیوی سراسر کشور با تشکیل، راه اندازی و ایجاد دفاتر، نمایندگیها و شعب انجمن در گستره کشور که در این زمینه میتوان به راه اندازی شعب کل در کلیه استانهای کشور و نیز نمایندگیها و دفاتر زیر مجموعه جمعا“ بالغ بر 200 دفتر نمایندگی در سراسر کشــور با سمت گیری طبق سیاستگذاری و خط مشی و الگوی انجمن مرکز در خدمات سراسری به بیماران سراسر کشور اشاره شد.